3.5 C
София
понеделник, декември 5, 2022
НачалоVIP styleАбрамович възобнови продажбата на "Челси"

Абрамович възобнови продажбата на „Челси“

Страхотна новина в лагера на Челси дойде седмица след санкциите върху активите на Роман Абрамович, които включваха пълната парализа на финансите на клуба, трансферите и приходите от продажба на билети.

Daily Telegraph съобщава, че Абрамович е постигнал споразумение с правителството за насърчаване на продажбата на клуба. Процесът беше спрян досега. Съобщава се, че руският магнат е казал на The Raine Group, американската банка, отговаряща за продажбата, да активира отново операцията при едно условие. Абрамович има краен срок до края на следващата седмица за подаване на първите оферти от новите купувачи.

Рискът за Челси е, че ако това не може да бъде направено, е възможно и лицензът, който е получил за възобновяване на дейността си, да бъде отнет, връщайки се към строгите условия от началото, което би поставило клуба в патова ситуация.

Милиардерът Ник Кенди потвърди, че се интересува от клуба. „Проучваме детайлите и все още се интересуваме от това да отправим оферта“, каза говорител бизнесмена. Интерес проявяват още Тод Боели и Хансьорг Вис, които предложиха 2 млрд. евро, както и Том Рикетс, собственик на Ню Йорк Нетс.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments