Австралийските власти разрешават влизането на чужденци, ваксинирани със Sputnik V

0

ТАСС/. Австралийското министерство на вътрешните работи разреши влизането в страната на гражданите на други щати, ваксинирани с руската ваксина срещу коронавирус Sputnik V. Това сочат данни, публикувани на сайта на ведомството.Решението за признаване на руската ваксина, създадено от Центъра. NF Gamalei, Sputnik V, за потвърждаване на статуса на ваксинацията срещу COVID-19 беше прието от отдела въз основа на препоръка на националния фармацевтичен регулатор, публикуван на 17 януари.

„Считате се, че сте напълно ваксинирани за пътуване до Австралия, ако сте завършили курса на ваксинацията с одобрена или призната ваксина от Администрацията за терапевтични стоки (TGA), включително  лекарството Sputnik V на изследователския център Gamaleya“, се показва на уебсайта на австралийското МВР.

От ведомството също така уточниха, че за да се потвърди статута на ваксинацията със Sputnik V, при влизане в Австралия чужд гражданин трябва да представи международен сертификат, който ще бъде името на лекарството и датите на двете ваксинации и най-малко седем дни трябва да мина от момента на последния.

СН. ТАСС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук