14.2 C
София
понеделник, май 29, 2023
НачалоНа фокусАдвокат Менков: Питаха Бойко Борисов за писмото със заплахи към Иван Гешев

Адвокат Менков: Питаха Бойко Борисов за писмото със заплахи към Иван Гешев

Подробности за двата разпита в прокуратурата, на които днес бе клиентът му Бойко Борисов, дава адвокатът му Менко Менков.

Няма никакъв гейт, защото няма престъпление. Ако имаше много отдавна властите там щяха да започнат разследване. Преди повече от 2 години испанската прокуратура се е произнесла, че няма никакво престъпление. Бойко Борисов вече давал 2 пъти обяснения по това разследване, което е на 4 години, каза Менков.

Посочи, че въпросите винаги били едни и същи – дали познава някого. Според Менков вероятността Борисов да стане обвиняем по това разследване е нулева. Лидерът на ГЕРБ бил ходил там само в ролята си на кмет и на премиер.

Борисов не познава нито един от шестимата членове на ВСС, поискали оставката на главния прокурор. Днес бе питан по темата и обясни, че няма никакъв контакт с тях.

Менков напомни и че преди година и половина бившият премиер е бил разпитан по канибалската история, в която се извърши проверка дали лидерът на ГЕРБ е заплашил бизнесмен, че децата му ще го изядат.

Имаше и въпрос дали Борисов е искал оставката на Иван Гешев, посочи адвокат Менков. И попита защо всички други политически лидери, а и президентът Румен Радев, които през последните 2 години са искали освобождаването на Гешев, не са били викани на разпит. Напомни, че не Борисов, а Мария Габриел е казала, че ще иска отстраняването на главния прокурор. Самата тя, проверявана за евтин наем на общинско жилище в София, докато е евродепутат, още не е получила призовка.

Проверката дали пари са били изнасяни с чували с полети на правителствения „Авиоотряд 28“ Менков нарече безумна и каза, че това няма как да се случи.

Обясни, че Борисов няма никакви притеснения по разследванията.

Борисов първо бе в Софийската градска прокуратура по разследването „Барселонагейт“. То е за пране на пари и касае къща за над 4 млн. евро в Испания, обитавана от българката Борислава Йовчева и сина ѝ. Делото бе образувано след публикации, според които жената е близка на лидера на ГЕРБ, а той бил баща на детето ѝ. Борисов многократно е отричал и двете. Къщата е собственост на директор в петролна компания, а по разследването се проверяват пари, които бащата на Йовчева получавал от офшорки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments