4.2 C
София
четвъртък, март 30, 2023
НачалоПо светаАдминистрацията на президента на САЩ одобри мащабен проект за добив на нефт...

Администрацията на президента на САЩ одобри мащабен проект за добив на нефт в Аляска

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън одобри мащабен, но оспорван проект за добив на нефт в Аляска.

Проекта, известен като “Уилоу” (Willow) е на петролната компания ConocoPhillips. От предварителните  настоявания сондажните площадки  да са 5, окончателно са одобрени за сега само 3 и това вероятно ще намали предварително планираното производство с близо 6 на сто. Според предварителните изчисления  в следващите 30 години компанията трябва да  произведе около 600 милиона барела петрол.

Сенаторът от Аляска Лиза Мърковски, от републиканската партия казва, че след като “Уилоу”  е одобрен най-накрая бъдещето на Аляска „просветлява“, защото това ще създаде хиляди нови работни места, ще донесе милиарди долари приходи и ще подобри качеството на живот на хората в този район.

Одобрението  на проекта “Уилоу “ обаче се очаква да бъде прието с неодобрение и гняв от лявото крило в демократическата партия и ориентираните към климата привърженици на президента Байдън, които се противопоставят на този ход заради вредите, които ще бъдат причинени на дивата природа, на почвата и водите, както и на климата поради голямото количество на отделяне на въглероден диоксит.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments