Академик на Руската академия на науките оцени съвета да се лекува омикрон с водка

0

Заместник-председателят на Руската академия за образование (РАО), академик на Руската академия на  науките  , доктор на медицинските науки  Генадий Онищенко  оцени съвета да се лекува омикронния щам на коронавирус с помощта на инхалаторна водка. Той говори  за ефективността на този метод  в интервю за  Gazeta.Ru  .

Според Онищенко вдишването на водка или лунна светлина е „глупава подигравка“ и „неуспешна шега“. Лечението на вируса по този начин само демонстрира невежество, заключи специалистът.

„Единственото, което трябва да направим, е да убедим хората във ваксинацията, реваксинацията, на което е необходимо, и мерките на кожата на лесните, за които многократно напомняме на нашите хора за втора поредна година“, каза руският академик.

По-рано  HSE  оцени ефективността на инхалации с водка за защита срещу COVID  -19. Лариса Попович  , директор на Института по здравна икономика към Висшето училище по икономика на Националния изследователски университет,  нарече този метод за лечение устранен. Експертът извършва, че алкохолът със сигурност има антисептичен ефект, но не убива вирусите при вдишване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук