Ако ще карате ски, ето как да го направите безопасно в пандемията

0

Запалената сноубордистка Джени Левей не планира да разчита на закритите съоръжения на ски курорти този сезон. Тя смята, че това решение ще й даде евентуално предимство, когато става въпрос за коронавирус и завихрящи се опасения пред експозицията на закрито. Левей, която ще се насочи към планините на Запад след Деня на благодарността в Мичиган, планира да се върне в своя микробус – който включва баня – когато се нуждае от почивка за гориво или друго.
Ски сезонът е в ход и промените предстоят.
В Европа, Германия, засегната от Covid-19, се стреми към координиран подход на Европейския съюз за затваряне на ски курортите в алпийските страни за празничния сезон, за да ограничи разпространението на коронавирус. Постигането на споразумение със съседна Австрия обаче се оказва предизвикателно, посочи германският канцлер Ангела Меркел миналия четвъртък. Междувременно някои писти се отвориха в Швейцария, която не е член на ЕС. „Бъдещето за предстоящия зимен сезон изглежда светло“, каза кметът на Цермат Роми Бинер-Хаузър пред CNN.Карането на ски може да изглежда като перфектния пандемичен спорт – ако се вземат подходящите предпазни мерки. blank
Маска за лице, стандартна част от униформата на скиора, е изискване тази година. Ски дестинациите също ограничават капацитета на закрито, добавят капацитет на открито, добавят станции за дезинфекция на ръцете на линията на лифтовете и преконфигурират начина на пълнене на лифтовете. Дори и с тези засилени протоколи за безопасност в планината и в курортите обаче остава въпросът: Безопасно ли е да карате ски по време на пандемия? За д-р Джошуа Розенберг не е толкова еднозначен отговорът. „Всяко нещо, което правите, има риск, полза и потенциална опасност“, каза Розенберг, специалист по инфекциозни болести и председател на контрола на инфекциите в болничния център Бруклин в Ню Йорк. Това включва карането на ски, което по своята същност е рисковано дори без бурна пандемия. Самият запален скиор, Розенберг планира да се пусне по пистите през този сезон. Ето какво препоръчва той, ако искате да се присъедините към него и да сте в безопасност. Докато карането на ски определено е спорт на открито, скиорите все още обичат да се насочват вътре към хижите за хранене, да пият горещ шоколад и да коригират своите обувки за ски.
„Със сигурност знаем, че събирането на закрито при големи тълпи наистина води до вирусно разпространение и супер разпространение“, каза Розенберг. Курортите по света реагират съответно.Курорти ще популяризират хранене на открито, ще предлагат храна и напитки „вземи и отиди“ и ще препоръчат използването на лични превозни средства на скиори вместо хижата този сезон. blank
Някои курорти в Колорадо също насърчават използването на автомобила като домашна база, според Крис Линсмайер от Колорадо Ски. Точно там препоръчват скиорите да обядват, ако искат да се измъкнат от студа.Като се има предвид ограничен капацитет на закрито, много курорти планират да подобрят своите възможности за хранене и почивка на открито – помислете за огнища и топлинни лампи.
Теллурид в Колорадо ще подрежда стари кабинкови лифтове и ще ги използва за настаняване на членове на семейството и приятелски групи.Популярните ресторанти Chez Vrony и Paradise в Цермат, Швейцария, вече разполагат с достатъчно места на открито, но преди пандемията обикновено са били претъпкани с тълпи от хора. Тази година на очарователните тераси и вътрешни дворове ще бъдат разрешени по-малко вечери, което прави труднодостъпните резервации още по-желани.
Сн. CNN

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук