Алгарве, където ще се насладите на божествени вкусове

0

Именно тук през 15 век португалците тръгват на епичното пътешествие, което ги кара да откриват други народи и култури … и именно в Алгарве те приветстват с радост много от своите посетители. Дори климатът е мек и слънчев през цялата година!Не липсват и висококачествени плажове.

Пясъкът се простира докъдето може да погледне, обрамчен от златни скали, практически безлюдни острови, маркиращи границата между Риа Формоза и морето, и малки заливчета, защитени от скалите. Океанът, във всеки нюанс на синьото и предимно спокоен и топъл, ви кани за дълги плувания и отдаване на водни спортове.А има и планини, където хората живеят в хармония с природата и поддържат традиции, които обичат да споделят. И градовете… Силвес съхранява следи от арабското си минало,а Лагос от времето на откритията. По-космополитните Портимао и Албуфейра са оживени градове през нощта и деня. Тавира е витрина за традиционната архитектура и Фаро, портата към региона, заслужава дълга спирка, за да открие красивия си исторически център.

За да се отпуснете, можете да провеждате различни процедури в спа центровете и центровете за таласотерапия и в термалните бани Monchique. Има и много международно признати голф игрища, където можете да се насладите на място за упражнения. И хотели, туристически селища, курорти, от най-евтините до най-скъпите. Накратко, разнообразен масив, споделящ истинска любов към гостоприемството.Разходките с лодка са друг екологичен начин за наблюдение на флората и фауната.На масата ще бъдете възхитени от прясната риба и морски дарове, на скара или в гювеч.

Това са божествени вкусове, на които можете да се насладите на обикновена плажна тераса или в най-изисканите ресторанти със звезди Мишлен, където готвачите предлагат нови версии на традиционната кухня. Те са допълнителни преживявания, които не бива да се пропускат при посещение в региона.
Сн. Europeanbestdestinations.com

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук