Американка изпра лотариен билет с награда от 26 милиона долара

0

INTERFAX.RU – Жителка на Калифорния твърди, че е купила лотариен билет през ноември, който е спечелил 26 милиона долара, но го е изпрала заедно с дрехите си и от него не е останало нищо. Според AP наградата на Калифорнийската лотария SuperLotto Plus е изтекла на 13 май.

Тегленето се проведе на 14 ноември. Известно е, че печелившият билет е продаден в един от магазините в предградието на Лос Анджелис Норуок. Никой не дойде за победата в рамките на посочения период от 180 дни. Фактът, че липсват 26 милиона долара, е докладван от телевизионни канали.

На 12 май една жена отива в този магазин и казала, че е купила този билет от тях, сложила го в джоба на панталона си, забравила за него и си изпрала панталона. Служител на магазина казал пред местния Whittier Daily News, че мениджърът е разпознал жената и е казал, че магазинът я познава и че покупката на билета е уловена на видеокамера. Кадрите бяха предадени на персонала на лотарията в Калифорния. Компанията обеща да извърши одит.

Говорител на лотария в Калифорния обясни, че ако билетът е загубен, кандидатът може да подаде официално искане за победа, но трябва да представи доказателство, че е имал билета, като снимки на билета от двете страни.

Спечелената сума от 26 милиона долара може да бъде получена на вноски или веднага, но с голямо приспадане на данъци. Предполагаше се, че ако никой не дойде за печалбите, тази сума ще бъде преведена в държавните училища.

Сн. Pixabay

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук