Анализатор посочи условията за падане на еврото под долара

0

Анализаторът на ФГ „ФИНАМ“   Александър Потавин  нарече условията за падане на курса на еврото по-евтино от долара. Думите му се  цитирате  от агенция Прайм.

Според Потавин сегашният световен паричен ред се поддържа от огромна сума пари. Съответно са необходими фундаментални причини за падането на еврото под долара. Процентът зависи от редица показатели: на икономиката (динамика на БВП, инфлация), динамиката на бюджетния дефицит, външнотърговското салдо, политиката на националните централни банки и динамиката на движението на инвеститорите и спекулативния капитал.

Анализаторът каза, че минималното съотношение на еврото към долара през последните 20 години е било през 2017 г. поради заплахата за целостта на ниските  съюзи  . Това беше 1,04, сега е 1,14. „За да падне еврото по посока на долната част от последните години, е необходима икономическа ситуация в еврозоната да стане много по-лоша, отколкото в САЩ“, каза експертът. Той се появи, че еврото ще струва по-малко от долара, ако има голяма криза в еврозоната и икономическия бум в САЩ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук