Андрей Дамянов: Имаше удачен момент да уеднаквим практиката за зелените сертификати с ЕС

0

Законът и Правилникът на Народното събрание  дават правата на председателя да въведе необходим ред . Така адвокат Андрей Дамянов, член на САЩ в Националната пациентска организация, коментирайте  достъпа до народни представители на жилища в парламента със зелен сертификат според новите изисквания. За Дамянов стои въпросът дали има смелост определени правила да бъдат наложени.

Относна промяна в режима на сертификатите на европейско ниво от 1 февруари Андрей Дамянов посочва:

„Беше удачният момент ние да уеднаквим нашата практика с тази на ЕС, като по този начин щеше да бъде уеднаквен и режимът на нашето пътуване.“

 

В отделните държави има разнопосочна практика, поясни Дамянов.

 

„Давам пример Англия, която съвсем наскоро заяви намерения, че тези сертификати ще бъдат премахнати. Франция обаче тръгва в другата посока.“

Според Андрей Дамянов засега е оправдано сертификатът на получилите бустерна доза да е безсрочен (за разлика от срочния сертификат на хората с две дози ваксина), защото все още няма яснота колко дълга ще бъде ефикасната защита.

Във връзка със заканата на заведенията да бойкотират поредната ограничителна за тях заповед на РЗИ Дамянов подчерта, че „хората имат право, сметките за ток, така или иначе, ще дойдат да бъдат плащани“.

 

Ако бизнесът не работи, няма как да платят текущите сметки . В случая обаче понятието дискриминация в България се употребява за щяло и за нещяло. Тук не е дискриминация. (…) Въпросът е много щекотлив . Наистина, ако в теоретичен план приемаме, че хората, които влизат в заведенията и сертификата, означава, че са ваксинирани и вероятността да се заразят е по-малка, по-леко да бъде прекарано това използване, се противопоставя на мерките, че до 10 часа бизнесът трябва да затвори.“ „За да може да работи бизнесът, трябва да има здравна нация. за да има здравна нация, трябва да се спазват всички мерки. Тези мерки са в рамките на закона, напълно в съответствие с всякакви норми: морални, етични, медицински, дори в юридически аспект. И цялата тази истерия ми се струва твърде нелепа и ми стои като  целенасочен опит в обществото, за да бъде вкаран допълнителен клин  и лесно да бъде манипулирано, управлявано“, коментира Андрей Дамянов.

БНР

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук