18.8 C
София
петък, май 13, 2022
НачалоУ насАнтикорупционната комисия възбрани имот на Васил Божков във Франция

Антикорупционната комисия възбрани имот на Васил Божков във Франция

Антикорупционната комисия възбрани имот на бизнесмена Васил Божков във Франция. Това стана след решение и на Софийския градски съд“, каза за БТА заместник-председателят на комисията Антон Славчев.

„Това е първият случай на възбранен имот на българин в чужбина. Недвижимият имот представлява индивидуализирани обекти от комплекс – жилищна сграда и е предмет по гражданско дело за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Пазарната му стойност е в размер на 2 611 228,63 лв.“, каза още Славчев.

По думите му процедурата е протекла паралелно у нас и в Република Франция, като съгласно френското законодателство е проведено специално производство, според техния Граждански изпълнителен кодекс. То се ръководи от нотариус. В рамките на това производство е потвърдена законосъобразността и правилността на мярката и е постановено вписването ѝ в Парижката служба по регистрация на ипотеки/възбрани.

„В ход са няколко идентични процедури в Гърция, Испания и Германия. На този етап повече данни не могат да бъдат дадени, защото рискуваме лицата, срещу които сме предприели тези действия, за вземат необходимите мерки“, обясни още Антон Славчев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments