15.3 C
София
събота, септември 30, 2023
НачалоПо светаАнтимонополният регулатор във Великобритания предложи принципи за управление на моделите за изкуствен...

Антимонополният регулатор във Великобритания предложи принципи за управление на моделите за изкуствен интелект

Британският антипомополен регулатор предложи принципи за управление на новите модели на изкуствен интелект (AI), включително отчетност, достъпност и прозрачност в опит да насърчи конкурентния растеж в бързоразвиващата се технология, предаде Ройтерс.

Британската Служба за конкуренцията и пазарите (Competition and Markets Authority – CMA) започна да разглежда въздействието на генеративни приложения за изкуствен интелект като „ЧатДжиПиТи“ (ChatGPT), през май, за да се опита да гарантира, че технологията е от полза за бизнеса и потребителите.

Главният изпълнителен директор на CMA Сара Кардел заяви, че има реален потенциал технологията да увеличи продуктивността и да улесни милиони ежедневни задачи, но изцяло положителният развой на бъдещите събития не може да се приема за даденост.

„Ето защо днес предложихме тези нови принципи и стартирахме широка програма за ангажиране и обсъждане, за да гарантираме, че разработването и използването на модели на основата се развива по начин, който насърчава конкуренцията и защитава потребителите“, каза тя.

Премиерът Риши Сунак посочи, че Великобритания е като глобален лидер в регулирането на изкуствения интелект, като страната ще бъде домакин на среща на върха за безопасността на изкуствения интелект през ноември.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments