22.9 C
София
понеделник, септември 25, 2023
НачалоУ насАнтоанета Цонева, ДБ: В момента не се обсъжда персоналният състав на кабинета

Антоанета Цонева, ДБ: В момента не се обсъжда персоналният състав на кабинета

В момента не се обсъжда персоналният състав, но това не означава, че когато трябва да се даде подкрепата за този кабинет няма да се обсъжда конструкцията му. Това каза в студиото на „Денят започва“ по БНТ Антоанета Цонева, депутат от „Демократична България“.

По думите ѝ безусловна подкрепа от „Демократична България“ към този момент не може да се очаква.

„Българските граждани очакват правителство. Когато видим състава на кабинета, ще вземем решение и по този въпрос. Хората, които ще стъпят в тази отговорност, са много важни“, допълни Антоанета Цонева.

Според нея кога ще бъдат представени министрите зависи от темпа на разговорите между партиите.

„Ние постове и порции от това управление не очакваме. За нас е важно ДПС да бъде държана извън достъпа до властови ресурси, това е моделът ГЕРБ-ДПС, моделът Борисов-Доган-Пеевски. Ние няма да приемем те да получат достъп до управлението и да влияят върху политиките на това управление. Предстои да се обсъжда как ще бъдат закрепени ангажиментите между отделните страни. Слави Трифонов трябва да има ясна публична позиция по ключовите за управлението цели. За „Демократична България“ най-важна е темата за дълбока реформа в съдебната система“, каза още Антоанета Цонева.

 

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments