10.8 C
София
четвъртък, септември 2, 2021
НачалоУ насАнтоанета Цонева, ДБ: Изборите е най-добре да бъдат 2 в 1, евентуално...

Антоанета Цонева, ДБ: Изборите е най-добре да бъдат 2 в 1, евентуално в средата на ноември

Не очаквам да има промяна на позициите за съставяне на правителство, всички възможни варианти бяха изчерпани. Това заяви в „Денят започва“ по БНТ Антоанета Цонева, депутат от „Демократична България“.

Тя коментира въпроса кога трябва да се проведат президентските избори и удачно ли е да бъдат заедно с извънредните парламентарни.

Моето лично разбиране и на колегите, с което обсъждаме, е, че изборите е най-добре да бъдат 2 в 1, евентуално средата на ноември, каза Цонева.

Относно темата за евентуален политически проект на служебните министър Кирил Петков и Асен Василев, тя заяви:

Те са едни от най-успешните министри в служебния кабинет и „Демократична България“ подкрепя изключително силно техните политики. Адмирираме тяхната дейност, ние сме съмишленици, не конкуренти. Каквото и да предприемат, ние винаги ще останем съмишленици.

На въпроса кога от „Демократична България“ ще обявят кандидата си за президент, Цонева заяви: Разбираме, че нямаме достатъчно време, но когато сме готови с решение, то ще бъде оповестено.

Цонева коментира и темата защо „Демократична България“ не се явиха на разговори с БСП за съставяне на правителство с третия мандат.

БСП и техният лидер допуснаха една основна грешка – когато се провали втория мандат, ние казахме, че трябва да има консултации между партиите, което г-жа Нинова отказа.

Бяхме готови, имахме нагласата третият мандат да бъде осъществен, но няма как да стане без партиите да си говорят, категорична е Цонева.

Трябва да се върнем към старомодните принципи на многопартийната демокрация – са си говори, да сформираме коалиции, да подписваме споразумения, допълни тя.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments