21.8 C
София
събота, септември 30, 2023
НачалоУ насАнтон Кутев: Не мисля, че има президент, който да иска служебно правителство

Антон Кутев: Не мисля, че има президент, който да иска служебно правителство

Президентът очевидно не вярва на това правителство, но и на всички правителства на прехода. А чрез служебните си правителства е показал, че може да се управлява по друг начин. Това обяви в ефира на Нова тв Антон Кутев, бившият говорител на служебния кабинет на Гълъб Донев.

„Според мен президентът не е обявил движение от 3 март, той го е констатирал. Той ясно е показал, че не е съгласен с начина, по който се създаде това правителство. Той от самото начало, още при връчването на мандата, показа, че според него формулата за правене на политика в България не е тази и не трябва да бъде тази. Не мисля, че има президент, който да иска служебно правителство“, заяви Кутев. И посочи, че още в кабинета на Стефан Янев „всички стари партийци“ ходели при кабинета му и питали луди ли са министрите, тъй като нямало служебни правителства с позитивен рейтинг. „Не е презумпция, че служебното правителство управлява и управлява добре. Това се получава, когато има подходящото правителство и подходящите премиери“, добави той.

Според него думите на президента Румен Радев от Шипка звучат като констатация, че „най-накрая трябва да свърши Прехода“. И изтъкна, че „тези симпатични хора, които сега управляват държавата дойдоха с идеята, че ще променят нещо, така се и нарекоха. Бяха 7 месеца, сега още 3 са на власт. Промяната е начин на живот на хората и има няколко ключови сектора – здравеопазване, образование, социална сфера, сигурност. Време е да започне промяната, това има предвид Радев. Не да я продължим, а да започне. Дойдоха на власт, да направят нещо“, настоя Кутев.

Той не очаква Радев да участва в предстоящите местни избори. „Не вярвам и не виждам къде той има нещо общо с успешни кметове. Напротив, политическите сили се опитват да си ги взимат един на друг. Би могло да се свърже евентуално с президента ако някой от бившите управители или министри се кандидатират. Стефан Сабрутев в Смолян се е кандидатирал, според мен има и шансове да спечели. Въпросът е до каква степен тези хора, които се кандидатират ще имат подкрепа от президента“, добави той. И обясни, че въпросът е как да се разграничат тези, които действително имат подкрепа от държавния глава от тези, които само го твърдят.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments