Асен Александров: Нормално е присъствено обучавалите се да покажат по-добри резултати

0

Първият учебен срок мина по-лошо, отколкото очаквахме в началото му и по-добре от очакванията по времето на четвъртата вълна на пандемията – октомври-ноември. Класовете, които повече време са се обучавали присъствено, биха показали по-добри резултати, но сме спазвали изискванията за карантиниране, съобщи пред Радио София Асен Александров, директор на 51-во училище „Елисавета Багряна“ и председател на сдружението на директорите в средното образование.

Той призна, че е сред хората, които са предложили по-дълга междусрочна ваканция, защото през последната коронавирусна вълна е имало между 10 и 25% болни учители.

Все пак резултатите зависят и от усилията на самите ученици, не само от това дали се обучават дистанционно или присъствено, особено при по-големите класове, подчерта Александров.

Според него засега не се очертава необходимост от удължаване на учебната година. А ако се реши в бъдеще да се измести началото ѝ от 1 септември, то това ще позволи по-регулярни ваканции – например през 2 месеца.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук