Атанасова за провалената среща: Коалицията ПП–ДБ от „Има как“ се превърна в „Няма пък“

0

Точно в 10.00 часа председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, Томислав Дончев и други представители влязоха в залата за среща с ПП-ДБ. Представители на ПП-ДБ обаче не дойдоха заради ангажименти на Петков и Василев.

„Това е демонстрация на несериозно и неуважително отношение на коалицията, която от „Има как“ се првърна в „Няма пък“, заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по повод неявяването на представители на ПП-ДБ на уговорената среща с кандидат-премиера Мария Габриел.

Първоначално тази среща бе насрочена за днес, но вчера коалицията съобщи, че се отлага за петък следобед, за да могат да се включат намиращите се в чужбина Кирил Петков и Асен Василев. В отговор късно снощи пресцентърът на ГЕРБ пусна съобщение: „Ръководството на ПГ на ГЕРБ – СДС и кандидатът за премиер Мария Габриел ще очакваме представителите на ПП-ДБ утре в 10:00 часа в зала “Запад” на Народното събрание. Доколкото ни е известно, в София са съпредседателите на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков и Атанас Атанасов, както и Христо Иванов и Владислав Панев. Очакваме, че при 7 партии и 77 НПО има лидери, които са в България и могат да участват в срещата, която първоначално приеха“.

Днес кандидат-премиерът на ГЕРБ Мария Габриел трябва да разговаря с всички политически сили без „Възраждане“, тъй като партията не одобри кандидатурата ѝ.

По-рано тази сутрин Мария Габриел представи приоритетите си. По думите ѝ ключовата дума на днешните срещи ще бъде диалог между парламентарните групи.

„Първото, което ще направи министърът на правосъдието в моето правителство, е да внесе пред Висшия съдебен съвет искане за освобождаването на главния прокурор Иван Гешев поради уронване на престижа на съдебната власт“, каза тя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук