19.8 C
София
петък, юни 9, 2023
НачалоНа фокусАтентат срещу главния прокурор, държавата е вдигната на крак

Атентат срещу главния прокурор, държавата е вдигната на крак

Премиерът Гълъб Донев свиква спешно утре всички служби в МВР заради инцидента с кортежа на главния прокурор Иван Гешев по пътя София-Самоков край село Ковачевци. Това обяви в Бургас преди минути главният секретар на МВР Петър Тодоров и потвърди предварителните данни, че е имало поставено взривно устройство в една от колите от кортежа. Той уточни, че сигнал за инцидента е получен малко преди 11,45 ч. днес.

Тодоров каза, че няма пострадали хора, но не уточни никакви подробности за инцидента – какво точно се е случило и какво е било взривното устройство.

Всички служби в МВР са на крак, формиран е щаб, който разследва случая, каза още той.
Той определи инцидента като недопустим. Тодоров каза още, че МВР ще разследва инцидента съгласно указанията на прокуратурата. Той сподели, че дава изявление в Бургас, тъй като е бил в отпуска, която е прекъснал след инцидента с главния прокурор Иван Гешев.

Иван Гешев е бил в основния автомобил от кортежа, не е пострадал, стана ясно от думите му.

По неофициална информация на БНТ източници от разследването посочили, че са намерени множество осколки, което значи, че е бил мощен взрив, а не просто за сплашване.

Инцидентът е станал около 11,45 ч. Няма пострадали. Това каза главният секретар на МВР Петър Тодоров дава по повод ситуация с главния прокурор Иван Гешев. По случая са вдигнати всички сили. Сформиран е и щаб с всички служби на МВР, както и представителите на НСО и ДАНС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments