13.6 C
София
четвъртък, септември 9, 2021
НачалоУ насБабикян: Ако се докаже акт на изнудване към ИТН, няма как да...

Бабикян: Ако се докаже акт на изнудване към ИТН, няма как да не го санкционираме политически

„Ако работата на прокуратурата доведе до това, че има такъв акт на изнудване, ние няма как да одобрим това и да не санкционираме политически това. Ако се окаже, че няма такова нещо – очаквам и колегите от ИТН да постъпят релевантно“. Това заяви пред БНР Арман Бабикян относно скандала с твърдението на „Има такъв народ“, че Татяна Дончева е предлага подкуп от 500 000 лв. за депутати с цел разцепление на парламентарната им група.

Дали Татяна Дончева ще остане в листата на ИБГНИ – ние сме две неправителствени сдружения, които имат своя мандатоносител.

Дончева е мандатоносител на Мая Манолова и ние не можем да и вменяваме кой да бъде такъв. Ние с нашия мандатоносител проблеми нямаме. Тепърва ще обсъждаме начинa на явяване на следващите избори, обясни Бабикян.

Той подчерта, че не е в течение със срещите на Татяна Дончева с Радостин Василев и на Мая Манолова със Слави Трифонов:

„Няма как да не съм дистанциран, не съм бил на тези срещи. Пък и малко сме в позицията на Иванчо и Марийка, които са се скарали в междучасието, а учителката се опитва да разбере кой лъже…Няма как сериозно да вземе човек отношение, а пък избягвам да давам коментари за неща, на които не съм присъствал. От друга страна не виждам нищо драматично всеки да провежда личните си срещи…“

Бабикян заяви, че няма толкова голямо значение за тяхната парламентарна група дали на 14 или на 21 ноември ще са изборите две в едно, по-голямо значение има по думите му, готовноста на политическите партии да се държат по-отговорно:

„Датата едва ли ще помогне, ако със същия хъс се влезе в НС, без да има желание за консенсус по ключови въпроси“, заяви Бабикян.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments