Байдън и Пентагонът се разминаха за присъствието на Ал Кайда в Афганистан

0

Президентът на САЩ Джо Байдън и говорителят на Пентагона Джон Кърби изразиха разногласие относно присъствието на терористичната организация Ал-Кайда в Афганистан.

Американският лидер заяви на брифинг в Белия дом, че САЩ са се отървали от организацията и вече не се нуждаят от военно присъствие в ислямската република. Министерството на отбраната е уверено, че Ал Кайда все още присъства в страната, въпреки че броят на нейните бойци е малък.

„Какъв интерес имаме към Афганистан в момента, когато Ал Кайда вече не е там? Отидохме в Афганистан с ясната цел да се отървем от Ал Кайда, а също и да вземем Осама бин Ладен. И ние го направихме “, каза Байдън.

Кърби изрази увереност, че терористични организации като Ислямска държава (ИД) и Ал Кайда  запазват присъствието си в Афганистан. Той добави, че точният брой бойци не е известен на САЩ. Говорител на Пентагона изрази загриженост относно съобщенията за насилие над американци в Афганистан. Той добави, че САЩ са казали на талибаните, че подобни действия са неприемливи.

Сн. Lenta.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук