Байдън каза, че САЩ не търсят конфликт с Русия

0

/ ТАСС /. Съединените щати не търсят конфликт с Руската федерация, но се интересуват от стабилни и предвидими отношения с нея в области, в които двете страни могат да работят заедно. Това се посочва в статията на шефа на американската администрация Джо Байдън във Washington Post. „По време на телефонния ми разговор с руския президент Владимир Путин бях откровен. Съединените щати не търсят конфликт с Русия“, подчерта Байдън и допълни: „Искаме стабилни и предсказуеми отношения, където можем да работим с Русия, по въпроси като стратегически стабилност и контрол на оръжията „.

„Затова действах незабавно за удължаване на новия СТАРТ (Договор за мерки за по-нататъшно намаляване и ограничаване на стратегическите нападателни оръжия) за пет години и укрепване на сигурността на САЩ и света“, каза той.

Според ръководителя на Белия дом е дошъл определящ момент за западните демокрации. „Ще докажат ли демократичните съюзи и институции способността си да се противопоставят на съвременните заплахи и противници? Вярвам, че е така. Тази седмица в Европа имаме шанс да го докажем“, се казва в статията. По време на пътуването си Байдън ще присъства по-специално на срещата на върха на НАТО в Брюксел.

Сн. ТАСС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук