20.8 C
София
неделя, юни 20, 2021
Начало На фокус Байдън може да съди администрацията на Тръмп

Байдън може да съди администрацията на Тръмп

Джо Байдън, който беше избран за президент на САЩ, според съобщения в медиите, призна, че ще заведе дело срещу администрацията на Доналд Тръмп, която не го признава за избран държавен глава.

На пресконференция Байдън беше попитан дали наистина не изключва съдебно дело срещу администрацията и Администрацията за общи услуги, които трябва да дадат зелена светлина за официалното прехвърляне на властта.
В същото време той нарече нежеланието на Тръмп да признае поражението си на изборите. „На целия свят се изпращат невероятно вредни съобщения за това как функционира демокрацията. Просто мисля, че това е напълно безотговорно“, добави политикът.

По-рано вестник Politico писа, че шефът на Администрацията за общи услуги Емили Мърфи отказва да се съобрази с формалността и да признае лидерството на Байдън.

Рон Клайн, когото Байдън възнамерява да назначи за началник на кабинета на Белия дом, заяви, че Администрацията за общи услуги трябва да одобри прехвърлянето на властта следващата седмица.

Президентските избори в САЩ се проведоха на 3 ноември. Въз основа на наличните данни водещите американски медии обявиха победата на демократа Байдън. Много световни лидери вече са го поздравили.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Борисов: Ще отида да ме разпитат и да ги питам какво има от 2009 година

ИЗБОРИ 2021 Нашият план за възстановяване го предоставихме в парламента преди няколко месеца. Хубав, лош, сега щеше да има, както за Гърция пари, щяха да...

Кирил Петков: Държавните пари трябва да са стимул, а не крайно финансиране

"Не разбирам защо язовирите са към Министерството на икономиката. Интересни са икономическите проекти за растеж... Има надиграване със съществуващия надзор на Българската банка за развитие....

Бойко Рашков: Прокуратурата бездейства по проверката на 38 политици и магистрати

"Прокуратурата бездейства по въпроса с проверката на имущественото състояние на 38 политици и магистрати, които имат имоти в чужбина, но не са декларирани тук. Имам доказателства...

Защо българите са най-скептичните в Европа към ваксините

Всеки един от нас в даден момент ще срещне вируса. Въпросът е дали в този момент ще бъде имунизиран, дали ще бъде защитен. Това...

Recent Comments