17.8 C
София
четвъртък, октомври 6, 2022
НачалоНа фокусБайдън отправи остри нападки към онези републиканци, които остават предани на Тръмп

Байдън отправи остри нападки към онези републиканци, които остават предани на Тръмп

Президентът на САЩ Джо Байдън атакува всячески онези републиканци, които са верни на бившия президент Доналд Тръмп. Това стана по време на негово пътуване до американския щат Пенсилвания, предаде Франс прес.

На проява в Уилкис Бар демократът заяви, че е решен да забрани щурмовите пушки в САЩ и разкритикува нежеланието на консерваторите да регулират притежаването на огнестрелни оръжия, защото се страхуват от мощното оръжейно лоби –  Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия.

„За бога каква е логиката да има военни огнестрелни оръжия извън военна зона“, заяви Байдън в реч в този американски град, който се намира недалеч от родния му Скрантън.

Но за да спази обещанието си за забрана на федерално ниво на щурмовите огнестрелни оръжия, Байдън ще трябва не само да запази и консолидира контрола си в Сената, но също и да спечели изборите за Камара на представителите – сценарий, който за момента изглежда малко вероятен въпреки лекото нарастване на рейтинга на демократите в допитванията.

В речта си президентът освен това упрекна републиканците, че не са гласували в подкрепа на увеличаване на директните инвестиции за установяване на по-тесни връзки между полицейските служители и гражданите на общините.

Байдън освен това разкритикува и най-радикалните консерватори, предани на Тръмп, заради тяхната подкрепа за метежниците, нахлули в Конгреса на 6 януари 2021 г. и заради техните критики към ФБР, което разследва бившия президент.

„Не ми казвайте, че подкрепяте силите на реда, ако не осъждате случилото се на 6 януари“, заяви Байдън по адрес на привържениците на Тръмп. „На чия страна сте? Вие не можете да бъдете на страната на полицията и на страната на бунта“, допълни той пред свои симпатизанти.

„Пускате телевизора и на екрана се появява сенатор и членове на Камарата на представителите, които казват: „Ако се случи това или онова, по улиците ще се лее кръв. Къде по дяволите се намираме“, заяви Байдън. Предполага се, че той визира изказване на сенатора консерватор Линдзи Греъм, който предупреди, че ще има размирици по улиците, ако Тръмп бъде обвинен по разследване за поверителните документи, открити в резиденцията му във Флорида.

Федералната полиция твърди, че е получила заплахи след претърсването на резиденцията на Тръмп във Флорида. Байдън определи тези атаки към ФБР като отвратителни. „Не искам да намалявам бюджета на ФБР, както поискаха някои консерватори след тази операция“, заяви освен това той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments