6.4 C
София
вторник, декември 6, 2022
НачалоНа фокусБайдън: Путин е в "невероятно тежко положение"

Байдън: Путин е в „невероятно тежко положение“

Президентът на САЩ Джо Байдън определи руските атаки по украински цивилни като проява на слабост от страна на руския президент Владимир Путин, предаде ДПА и БТА.

„Мисля, че Владимир Путин е в невероятно тежко положение“, каза Байдън. По думите му руският лидер „се опитва да сплаши Украйна, за да я накара да капитулира. Но тя няма да го направи“, каза Байдън в отговор на журналистически въпрос.

В Обединеното кралство началникът на генералния щаб на британските въоръжени сили адм. Тони Радакин заклейми ядрената риторика на руския президент като „изключително безотговорна“ и призова международната общност да остане единна в противопоставянето си на нея, предаде Ройтерс.

„Путин не остана с много варианти. Оттук идва и ядрената риторика“, каза той в реч.

Радакин отказа да коментира каква според него e вероятността Путин да се готви да нанесе ядрен удар в Украйна.

„Мисля, че няма да се изненадате, ако избегна да се ангажирам с точен процент на вероятност пред вас“, каза той в отговор на въпрос от аудиторията след речта си. „Единствено бих изтъкнал безразсъдството на Русия да използва подобен език за ядрените оръжия, това е признак за отчаяние. Трябва да концентрираме вниманието си върху оказването на трайна подкрепа на Украйна и да не допускаме да бъдем въвличани в безразсъдно говорене.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments