1.2 C
София
събота, февруари 4, 2023
НачалоУ насБезплатна пробна матура по БЕЛ подготвя учениците за важния държавен изпит

Безплатна пробна матура по БЕЛ подготвя учениците за важния държавен изпит

Днес онлайн образованието намира приложение в ежедневието на почти всеки ученик. Дали когато става въпрос за подготовка на домашно и събиране на полезна информация, или когато се провеждат групови видео разговори за обсъждане на проекти, предимствата на дигиталното образование са тук и са наистина много.

Същото важи и когато се повдигне въпросът за ценната подготовка, свързана с важен държавен изпит, който има силата да предначертае бъдещето и кариерата на всеки завършващ ученик. Възможностите, които предлагат интернет, технологиите и дигиталните услуги, позволяват на дванадесетокласника да премине успешно през първия етап от неговото бъдещо академично образование, а именно – успешното взимане на държавния зрелостен изпит, познат още като матура.

Тук говорим за подготовка свързана с матурата, която залага на изцяло дигиталния метод за предаване на знания, чрез онлайн обучение и провеждане на подготвителен дистанционен курс. Основното и най-голямо предимство, което отличава този метод на провеждане на помощно обучение е неговата достъпност, мобилност и възможност за получаване на знания от всяка точка на страната. Всеки един ученик, който има достъп до интернет, може да се докосне до професионални знания, напътствия и градивна обратна връзка от специалисти в подготовката за държавния зрелостен изпит. Именно това предлагат и от издателство „Клет България“, които на 15 и 16 януари предоставят възможност за безплатна пробна матура по един от най-важните изпити за всеки завършващ ученик, този по Български език и литература. Чрез удобството на онлайн пробния изпит, с материала взет до момента, дванадесетокласниците могат да направят репетиция и да добият своевременна представа за своите познания, свързани с предстоящия им задължителен държавен изпит. Отличното представяне на матурата по Български език и литература придоби още по-голяма значимост и за гимназистите, които са се насочили към специалностите „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“, защото от тази година оценката вече е балообразуваща и за тези специалности.

Всеки дванадесетокласник, който се е записал за пробната матура, ще тества знанията си по БЕЛ с примерни задачи по новия модел на МОН. Учениците, които са се записали за пробната матура ще получат обратна връзка за цялостното си представяне както на тестовата част на изпита, така и на въпросите със свободен отговор.

Всички ученици могат да се запишат и за онлайн курс М@турата, който стартира на 10 февруари и е изцяло съобразен с новия модел на МОН. Освен онлайн уроци в реално време, много дигитални ресурси за упражнение и мисловни карти за преговор, курсът завършва с пробна матура с целия материал за изпита. Учениците ще могат да проследят напредъка и нивото си на знания в края на курса с менторската подкрепа на водещи специалисти в тази сфера, като Веселин Геренов, който е учител по БЕЛ в столичното 73 СУ „Владислав Граматик“ и неговия колега Владимир Игнатов, учител по БЕЛ в 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ гр. София. Двамата преподаватели ще си съдействат и с професионалните знания на психолога и терапевт Александра Алгафари, която ще сподели ценни съвети за справяне със стреса покрай предстоящия важен изпит за всички завършващи ученици.

Всеки ученик, на който му предстои матура по БЕЛ след 12. клас, може да направи своята безплатна пробна матура тук, а за онлайн курса М@турата, може да избере един от двата варианта за абонамент, които могат да бъдат разгледани тук. Всички участници в онлайн курса през февруари месец ще имат достъп до записи от срещите в реално време, за да могат лесно и бързо да преговорят или наваксат учебното съдържание.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments