Без държавно финансиране за болници без Covid легла

0

Здравният министър Костадин Ангелов ядосан. Настоявам за оставката на директора на Четвърта градска болница в столицата. Това написа министърът на здравеопазването Костадин Ангелов в профила си в социалната мрежа.Поводът е материал на БНТ за това как протича дежурство по време на COVID-19. „Министерството е казало още в началото на пандемията „тест за коронавирусна инфекция не може да е условие за хоспитализация“. Правило!“, категоричен е министър Ангелов.
„Има шефове на болници, които продължават да се правят на неразбрали, няма писмена следа как искат от хората тестове, което обезсмисля всякаква проверка. В конкретния случай дори говорим за доказан COVID-19.
Други мениджъри упорито отказват да откриват легла, пазят си „чисти болници“.
Няма да стане!“, категоричен е той. Костадин Ангелов настоява кметът Йорданка Фандъкова да поиска оставката на директора на Четвърта градска. За организацията в болниците е отговорен мениджърът.
„За отказващите да открият легла – вкарвам в НС законов текст, на чието основание такива болници няма да работят с НЗОК.Ок, „чиста болница“, но без публично финансиране“, написа още Ангелов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук