Беларус обвини ЕС и САЩ в планирана провокация

0

Външният министър на Беларус Владимир Макей обвини Европейския съюз (ЕС) и САЩ в провокация под формата на планирана реакция на задържането на бившия главен редактор на телеграмния канал NEXTA Роман Протасевич. Това съобщава lenta.ru.

„Не специалисти, подчертавам, но политически чичовци и лели на Запад, които имат власт, лост, буквално в рамките на 10-15 минути след получаване на информация за този инцидент със самолета, те вече са започнали да правят съответни политически изявления“,  каза дипломатът.

Макей подчерта, че Беларус „ще отговори на подобни неща“. Той обясни, че страната не се интересува от влошаване на ситуацията, но „ако се опитат да си измият ръцете с Беларус и нейния народ, тогава подобни действия не могат и не трябва да останат без отговор“.

На 23 май самолет на Ryanair по пътя от Атина до Вилнюс направи аварийно кацане в Минск след съобщения за бомби. Издигнат е изтребител МиГ-29, който да придружава самолета. По-късно беларуската страна съобщи, че информацията е дошла от името на боец ​​от палестинското движение Хамас.

Сн. Lenta.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук