Бившият финансов директор на „Организация Тръмп“ пледира виновен за измами и данъчни нарушения

0

Бившият финансов директор на „Организация Тръмп“, който е приближен до Доналд Тръмп, пледира днес виновен за измами и данъчни нарушения и ще свидетелства по време на процеса срещу организацията, предадоха световните агенции, като се позова на съобщение на прокурор от Манхатън.

Алън Уайлъсбърг призна вината си по 15 обвинения в данъчни измами и данъчно избягване в размер на 1,76 милиона долара, които са били де факто недекларирани приходи за периода 2005 г. – 2021 г.

Уайсълбърг, който е на 75 години и работи за Тръмп от 1973 г., бе обвинен от правосъдието, че се е възползвал и от други облаги, като например шикозен апартамент в Манхатън, наемането на два мерцедеса за него и съпругата му и за получаване на пари в брой за ваканциите си. Всичко това той е укрил от данъчните власти.

„Днес Уайсълбърг призна пред съда, че се е възползвал от поста си в „Организация Тръмп“, за да мами данъкоплатците и да се обогатява, заяви прокурорът от Манхатън Алвин Браг. „Постигнатото споразумение с правосъдието свързва директно „Организация Тръмп с широка палитра от престъпни дейности и изисква от Уайсълбърг да предостави ценни свидетелски показания по време на бъдещия процес срещу тази компания“, допълни той.

На първо време Уайсълбърг пледира невинен през юли миналата година, но рискуваше да получи до 15 години затвор, ако вината му беше призната. Сега според постигнатото споразумение той може да получи само пет месеца затвор и трябва да изплати 2 милиона долара данъци с лихвите и глобите към тях.

Уайсълбърг винаги е отказвал да свидетелства лично срещу Тръмп.

Процесът срещу „Организация Тръмп“ ще започне на 24 октомври.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук