17.8 C
София
понеделник, май 29, 2023
НачалоУ насБивши депутати скептични: Как за 3 месеца ще приемеш толкова закони

Бивши депутати скептични: Как за 3 месеца ще приемеш толкова закони

„Не съм оптимист. Как за 3 месеца ще приемеш на първо четене закони. Крайно време е вече т. нар. политици, защото част от тях не знаят какво е държава, а искат да управляват, да оставят егото си вкъщи и да помислят за народа и държавата.“ Това коментира икономистът и бивш депутат Мика Зайкова.

„Ако някои си мисли, че съдебна реформа е да сменя Гешев с Пейчев например, или който и да е, това е глупост. Не съм юрист и ми е чудно как някой иска за 3 месеца да приеме всички тези закони, плюс съдебна реформа“, коментира още тя в ефира на Би Ти Ви.

Приетата програма е твърде амбициозна, смята и бившият председател на НС доц. Борислав Великов. Той не вярва и че президентът Радев е склонен да протака и да се приемат дванайсетте закона, свързани с плана за възстановяване и устойчивост. А да има бюджет било наистина важно, за да може България да кандидатства за еврозоната по-успешно.

Единственото положително, което Бориславов вижда на този етап, е, че ако днес се избере Росен Желязков за председател на 49-ото НС, то ще бъде даден и негов старт.

Съмнение за положителен резултат при такава уговорка за ротация изрази и бившият зам.-председател на НС и адвокат Явор Нотев. „Скептичен съм за добрия резултат за страната при такава договорка“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments