Бижута от френското наследство, на които предстои фейслифт за 2 млрд. евро

0

Това е голяма реставрационна операция, която очаква някои от чудесата на френското наследство. Като част от правителствения план за икономическо стимулиране, голяма сума е отпусната на CMN (Centre Monuments Nationaux), за да се даде от 2021 г. малко лифтинг на някои емблематични паметници на цялата територия на Франция, като Mont- Сен Мишел или Каркасон.

Добро решение за съживяване на туризма!Френското наследство така влиза в светлината на прожекторите.
Отбелязвайки, че „културата е силно засегната от здравната криза“, френското правителство обяви в края на лятото план за възраждане на културата от 2 милиарда евро. Като цяло 614 милиона евро отиват за опазване и подобряване на наследството и 40 милиона директно за Centre des Monuments Nationaux. Благодарение на тази значителна сума от следващата година ще бъдат възстановени 14 бижута от френско наследство.

Мон-Сен-Мишел се преобразява.
Промяна на камъка, проникване на вода, нахлуване на лишеи и мъх … Докладът за разпад е ясен за готическата сграда. Следователно това е проект, който вече е в ход, с продължителност около две години и половина, който очаква абатството, първият паметник, най-посещаван във Франция след пожара на Нотр-Дам дьо Пари. В основата на работата: цялостен ремонт на фасадите и покривите и реставрация на „La Merveille”, емблематична част от паметника, съставена от грандиозни стаи, построени през 13 век.

В допълнение към Mont-Saint-Michel, 13 други бижута от френско наследство ще се възползват от този с нетърпение очакван финансов пакет за финансиране на проекти за възстановяване чрез CMN. Град Каркасон, след възстановяването на валовете му (класифициран като обект на ЮНЕСКО за световно наследство), ще отвори за нова обиколка за обществеността, която ще позволи на посетителите да направят пълна обиколка на това културно бижу.

Ремонтсе предвижда за Palais de Tau в Реймс, Château d´If в Марсилия, кулите и укрепленията на Aigues-Mortes, замъкът Pierrefonds, замъкът Angers…. За момента нищо в Париж, но скоро ще можем да преоткрием най-красивите френски паметници в нова светлина!
Сн. Pariszigzag

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук