19.8 C
София
петък, юни 2, 2023
НачалоНа фокусБил Клинтън: България е заела заслужено място в ЕС и НАТО, което...

Бил Клинтън: България е заела заслужено място в ЕС и НАТО, което ѝ се полага

България е заела заслужено място в Европейския съюз и НАТО, което ѝ се полага. Това каза 42-ят президент на САЩ (1993-2001) Бил Клинтън по време на срещата на Clinton Global Initiative (CGI). Той е на посещение у нас по покана на бизнесмена Кирил Домусчиев.

Клинтън заяви, че се радва, че отново е в България и припомни за посещението си в страната през 1999 година.

Той подчерта, че страната ни се справя добре по отношение на това колко хора записват висше образование.

Казваме на хората, че не е нужно да си милиардер, за да правиш промени, отбеляза Клинтън и разказа за работата на неговата фондация. По думите му CGI обединява хората, защото само заедно можем да постигнем по-добри резултати. Споделените ангажименти работят по-добре от индивидуалните, посочи той.

Според него чрез сътрудничество се постигат по-добри резултати, вместо да се изпада в конфликтни ситуации. Ако искаш най-добрия резултат, е нужно кооперирането, добави той. По думите му демократичните системи работят по-добре за намирането на най-добрите възможни решения, за разлика от авторитарните режими.

Винаги ще има моменти, в които политическата сила ще бъде виждана по начин, по който разделя хората – понякога е вярно, посочи той. Но според Клинтън е важно да знаем какво искаме да постигнем, как да привличаме и да имаме повече мнения и идеи, и да ги прилагаме така, че да работим заедно и да постигаме най-добри резултати.

По думите му краткосрочните планове няма да осигурят на децата ни светло бъдеще, затова трябва да се намери правилната посока, която да не разделя хората.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments