11.3 C
София
понеделник, май 2, 2022
НачалоНа фокусБи Би Си: Нов генерал ръководи инвазията на Русия в Украйна

Би Би Си: Нов генерал ръководи инвазията на Русия в Украйна

По данни на британското разузнаване Русия реорганизира командването си в Украйна, поставяйки начело нов генерал – Александър Дворников, с голям опит от руската операция в Сирия и сега фокусът се измества към офанзива в южната и източната част на страната.

Британското министерство на отбраната съобщи, позовавайки се на разузнаването, че се очаква засилване на руската военна активност в южната и източната част на Украйна.

Сега руските бойни операции се изместват към района на Донбас, както и към южните градове Мориупол и Николаев.

Според британските военни обаче украинската съпротива продължава да пречи на руската армия да постигне целта си за установяване на сухопътна връзка между Крим и Донбас.

Разузнаването освен това съобщава, че има сведения за сериозни реорганизации в командването на руските сили.

Би Би Си съобщи, че сега начело е застанал генерал Александър Дворников, който има богат опит в Сирия.

Целта е да се координират по-добре операциите на отделните руски части, които до момента действат на принципа на местното командване, съобщиха от министерството, като допълниха, че въпреки че Русия е в състояние да промени тактиката си, трудно може да се види как ще успее да постигне целите си.

След нахлуването в Украйна на 24 февруари руските сили на практика не успяха да завземат нито един голям град, посочват от разузнаването, а това води до преначертаване на амбициите на Москва и съсредоточаване върху територии, в които живеят подкрепяни от Русия сепаратисти в източния район Донбас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments