14 C
София
неделя, септември 5, 2021
НачалоУ насБЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА ПОМАГА НА КУЧЕТА ОТ ПРИЮТА ДА НАМЕРЯТ СВОИ ДОМ

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА ПОМАГА НА КУЧЕТА ОТ ПРИЮТА ДА НАМЕРЯТ СВОИ ДОМ

По пътя на доброто и сбъднатите мечти –  Ел Камино де Сантяго ще пътешестват бургазлии с изложбата на Владина Цекова „BUEN CAMINO“. Изключително експресивната експозиция ще бъде представена на 11 август на терасата на КЦ „Морско казино“. Авторката на вдъхновяващата фотоизложба е дългогодишен журналист, тв редактор, продуцент и изключително магнетичен човек, който обича предизвикателствата и преди всичко да помага.

Настоящият й проект също е с благотворителна цел – събраните средства от откупени фотографии ще бъдат предоставени за подготовката на кучета от Общинския приют за задомяване в чужбина.

Идеята за събитието е на друг много сърцат доброволец- Дария Хулка. Тя е помогнала за спасяването на стотици бедстващи и ранени животни, както и за осиновяването на бездомни кучета в страната и чужбина.

В рамките на близо година Хулка, с подкрепата на нейни съмишленици, които обичат животните, организира две събития, насочени за осигуряване на домове на кучета от Приюта.

Чрез тях са събрани средства за около 65 кучета, които вече са в новите си домове, а други изчакват да бъдат осиновени.

Със средствата събрани чрез фотоизложбата ще бъдат подготвени за осиновяване още кучета, които иначе имат минимални шансове да намерят свой дом. „Най- голямата награда за всички дарители е когато видят снимки от „новия живот“ на изоставените и бездомни кучета, които вече се радват на грижи, внимание и обич“, сподели организаторът на изложбата Дария Хулка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments