1.2 C
София
събота, февруари 4, 2023
НачалоНа фокусБоевете в Донбас продължават, Киев съобщи, че част от Соледар е превзета...

Боевете в Донбас продължават, Киев съобщи, че част от Соледар е превзета от руските сили

Боевете в Донбас продължават и украинските сили удържат Донецка област, заяви украинският президент Володимир Зеленски, след като ръководителят на руската частна военна компания „Вагнер” Евгений Пригожин каза по-рано, че нейните сили са превзели град Соледар.

Правим всичко, за да укрепим украинската отбрана в Донецка област, изтъкна украинският президент:

„Сега страната терорист и нейните пропагандатори претендират, че някаква част от нашия град Соледар, почти напълно разрушен от окупаторите, е постижение на Русия. Те ще представят това и вече го представят на обществото там, така че да поддържат мобилизацията и да дават надежда на тези, които подкрепят агресията. Но боевете продължават, Донецка област се държи и ние непрекъснато правим всичко възможно да засилим украинската отбрана“.

Президентският съветник Олексий Арестович посочи, че част от града е превзета, но украинските сили контролират западните и северните му части. Пътят от южната му страна обаче е под контрола на руснаците.

Според Генералния щаб на украинската армия, руските сили понасят големи загуби при офанзивата срещу Соледар и опитите им да прекъснат пътищата за снабдяване на украинските войски към Бахмут.

Друг президентски съветник Михайло Подоляк коментира, че въпреки смяната в ръководството на руските сили, Русия ще претърпи поредица от поражения.

По-рано началникът на Генералния щаб на руската армия Валерий Герасимов пое командването на Обединената войскова групировка в Украйна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments