19.8 C
София
петък, юни 2, 2023
НачалоНа фокусБойко Борисов лично ще води преговори с всички партии за редовен кабинет

Бойко Борисов лично ще води преговори с всички партии за редовен кабинет

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лично ще преговаря с всички партии за съставянето на редовно правителство. Това стана ясно от думите му по време на първия официален брифинг на партията след изборите на 2 април.

„Единственото, което трябва да излъчи това Народно събрание, е редовно правителство. Аз съм губил избори и знам колко е тежко и затова първите няколко дни избягвам да говоря“, заяви той.

„По време на кампания се чертаят разделителни линии, иначе всички ще са еднакви. След изборите в демократичния свят, ако на една партия не стигат гласове, се правят коалиции. Наши естествени партньори са в зоната на подкрепящите Украйна, влизането в Шенген, подкрепят процеса, който оставихме малко недовършен – чакалнята на еврозоната. Сега може спокойно да го направим.

Ще поканим всички партии, които народът е изпратил в НС. Най-стабилно ще е коалиция между големите партии. Това съм го казал преди изборите. Но втората партия, ако не подкрепи първата, народът ще я накаже. И г- н Петков го каза“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Нормално е, които са счупили държавата, да участват в решаването на проблемите, а не да казват, че са им важни местните избори. Който си прави тънки сметки, че ще хейти, докато вадим държавата от калта, в която затънахме… Те обричат общините на гибел. Нека си поставят условията, да ги обсъдим. Това се очаква от отговорни партии. Ние ще направим правителство, но отговорността за нестабилността ще е тяхна. Ако има друга работеща коалиция, те ще загубят и по места“, настоя той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments