Бойко Борисов: Международният валутен фонд може да поиска да продадем „Балкански поток“

0

„Ако не управляват ГЕРБ, и дойде МВФ, първото, което ще искат да продаде България, ще е „Балкански поток“. Това е най-добрата инвестиция на България, от нея само ще печелим.“ Това предупреждение отправи в Търговище бившият премиер Бойко Борисов. Коментарът му бе във връзка с доклада на служебната финансова министърка Росица Велкова за финансовото състояние на държавата и предлаганите от нея мерки за стабилизация.

„Трябва да се направи правителство, което да удържи да не фалира държавата. Тя казва – „ако не се направят всички тези неща, държавата отива във фалит. А ако това се случи, идва МВФ“, посочи Борисов. И предупреди, че за фонда хората казват, че „където мине, трева не никне“. „Идва и казва – продавайте, режете и влезете на 3-те процента. Тя Велкова с това плаши министрите. И всички политици“, обясни Борисов.

Той се възмути на предлаганите от служебния кабинет изменения в данъчното законодателство.

Над 600 души скандираха „Победа с номер 2“ на предизборното мероприятие на ГЕРБ в Търговище. В драматичния театър в града Бойко Борисов отново надъха своите за изборна победа, при това с голяма разлика пред вторите. И тук символичен домакин бе кмет, избран от ГЕРБ – Дарин Димитров.

Водач на листата в региона отново е бившата енергийна министърка Теменужка Петкова.

Кметът се оплака, че две години е липсвала държава, а кметовете са били засипани с проверки. „Колкото по-бързо имаме правителство, стабилност и сигурност, толкова по-добре за всички нас. А сигурността знаете къде е – при управлението на ГЕРБ. Доказа се в годините. Местната и централната власт работеха много“, заяви Димитров. Според него несигурността може да бъде преборена само от професионалисти и хора, на които имаме доверие. Единствено ние може да оправим държавата, смята кметът от ГЕРБ.

Единственото спасение на държавата е през партия ГЕРБ с номер в бюлетината 2, настоя Димитров.

„Тази пълна зала ни дава увереност, че на 2 април заедно ще се правим с предизвикателството, наречено „експеримента „Продължаваме промяната“. Тези избори имат голям залог – бъдещето на България. От избора ни на 2 април зависи дали България ще остане в това безвремие, в което потънахме след управлението на ПП, дали ще се задълбочи финансовата дестабилизация, или България отново ще бъде стабилна и уважавана страна“, посочи водачката на листата.

„Експериментът, който наблюдаваме две години, ни струва твърде скъпо. Струва рекордна инфлация и цени на стоки и услуги, обедняването на народа. На 2 април трябва да направим всичко необходимо, така че този експеримент да приключи. ПП мислеха преди всичко за себе си вместо за страната“, заяви Петкова.

Тя се спря и на доклада на служебния министър на финансите за бюджета на страната. Положението е критично, обобщи тя. Петкова предупреди, че може да се стигне до спиране на еврофинансиране и проекти. „Тези хора не съградиха нищо за 2 г. Сега се опитват да обяснят как едва ли не при управлението на ГЕРБ нищо не е направено, а ако направено, е некачествено. Но всичко, което сме направили се вижда, тяхната лъжа няма как да е реалност“, добави още тя.

„Тяхната сила е разрухата. трябва да сложим край на тази разруха“, настоя Петкова и призова за масово гласуване на 2 април с номер 2 – „за стабилна България отново“.

Николай Алгафари припомни как Кирил Петков и Асен Василев обвиниха младежката организация на ГЕРБ за поскъпването на горивата. „Ние във всеки град пълним зали докато те карат ски. И хората ни питат до кога ще го търпим това. На 2 април ще сме първа политическа сила и ще приключим това недоразумение в лицето на ПП и ДБ. Ние имаме истински лидер. Един лидер, с твърда ръка. Той е единственият човек в България, който знае как да станем стабилна държава“, заяви той.

Източник: в. “Труд”

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук