Бойко Борисов: Нашите избиратели не допускат да се коалираме за предстоящите избори

0

С всеки изминал ден, с щетите, които са нанесли партиите на промяната в страната, нашите избиратели не допускат да се коалираме с тях за предстоящите избори, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти при посещение в Рилския манастир.

„Тази кражба, която е била през последните шест месеца, ще отврати много народа и резултатите от изборите ще бъдат различни. Освен това, сега като го няма Бойко Рашков, съм сигурен, че и машините няма да бъдат така манипулирани. Стотици машини разнасяха по складове“, заяви още Борисов.

Той коментира и доставките на газ. По думите му целта е да се фалира „Булгаргаз“, след като той вече се е „набълбукал“ със стотици милиони загуби. Според Борисов има огромен риск „Газпром“ да изпрати страната ни на арбитраж и някое следващо правителство да плати към един млрд. и 600 млн. след това.

Борисов заяви още, че президентът Румен Радев го е обидил като го е сравнил с Кирил Петков, че и той „разхвърлял тръби“. Ако иска може да възложи да проверят стотиците километри нови газопроводи, които направихме, отбеляза Борисов. През 2009 г. първото, което ГЕРБ са направили, е да махнат посредниците при доставките на газ, но те сега са възстановени и по този начин се крадат над 120 млн. от тези хора, припомни той

„Ако не се правеха на фалшиви герои, сега можеше да се продължат доставките за дългосрочен договор. Сега имат два начина за действие – или с дългосрочен договор, дали с американска, египетска или катарска компания, за да може бизнесът и потребителите да знаят каква ще е цената и да си планират колко ще им струва стоката и това, което произвеждат. Другият модел е да се освободи пазарът само за посредници, но тогава за един малък пазар, какъвто е България, веднага ще стане монопол. Сега по бензиностанциите горивото е едно и също, уж едните го внасят от Австрия, другите – от Гърция, или го произвеждат“, каза още Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук