13.8 C
София
четвъртък, март 30, 2023
НачалоНа фокусБойко Борисов обвини правителството на Кирил Петков за забавянето за еврозоната

Бойко Борисов обвини правителството на Кирил Петков за забавянето за еврозоната

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини правителството на Кирил Петков за това, че страната ни няма да влезе в еврозоната от 1 януари догодина.

Вчера министърът на финансите Росица Велкова обяви, че България няма да влезе в еврозоната на 1 януари 2024 година. Причините за това са, че страната не покрива инфлационния критерий и Народното събрание не е приело необходимото законодателство

Според Борисов бившите управляващи от „Продължаваме промяната“ не са се справили и с миграцията

„В същото време каналите, които разтвори Бойко Рашков, и Промяната категорично го казвам, ви доведоха да настане ад по шосетата в България, по пътищата. И, когато идвах тука в Хасковско и казвах нула миграция бе България ни даваха за пример и дадоха и близо 300 милиона лева грант подарък на българите затова, че опазваме границата ни.“

Борисов коментира и посещението на ръководителя на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ Джим О’Брайъни му благодари, че ясно е направил разграниченията по санкциите „Магнитски“.

„Той много ясно разграничава вината на всеки, и дали се отнася за политически партии, и тази спекулация, едно голямо благодаря на Джим О Брайън, на посолството, че ясно го изяснихме. ГЕРБ бе партията, на която всички разчитат да задържи България в евроатлантическата общност“, каза Бойко Борисов на срещна с членове и симпатизанти на ГЕРБ от област Хасково.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments