20.8 C
София
вторник, септември 26, 2023
НачалоНа фокусБойко Рашков: В мутренските времена не се справих с Бойко Борисов, но...

Бойко Рашков: В мутренските времена не се справих с Бойко Борисов, но има време

„Съжалявам, че по време на мутренските времена не се справихме с лидера на ГЕРБ, но има време“. Това каза служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков от парламентарната трибуна в отговор на изказване на Тома Биков от ГЕРБ.

„От вас зависи, дайте ми тази възможност“, обърна се Рашков към депутатите. И допълни, че като народен представител преди години, се е държал много по-прилично от Биков.

„Написал съм повече от 100 текста по закони и считам, че съм бил полезен за нацията“, допълни Рашков.

Министър Бойко Рашков дава обвинител номер 1 Иван Гешев на Прокуратурата за изнасянето на данни от специални разузнавателни средства. „Гешев е позор! Вън мафията!”, заяви служебният вътрешен министър по време на изслушването му в парламента.

„Подобен случай имаме и по отношение на подслушването на граждани. Тези мероприятия са свързани с един обвиняем. Там бяха изнесени данни, събрани със СРС-та, от разговор на този обвиняем с един бивш депутат, на един журналист. Другата седмица ще питате подслушвани ли са журналисти и аз ще кажа „Да”. Никой няма право да издава подобна информация публично, защото засяга интересите на онези граждани, които нямат абсолютна никаква връзка с каквото и да било престъпление“, подчерта Рашков.

Той заяви, че досега нито един прокурор не е проявил кураж да образува такова производство, въпреки че Конституционният съд е обяснил, че всеки обвинител у нас има право да предприеме такова действие.

„Г-н Гешев разгласи СРС, чиято цел беше конфронтация и притискане на държавния глава, друга цел аз не виждам”, категоричен бе Рашков.

По думите му СРС се използват само и единствено за наказателното производство и опазване на националната сигурност, а лицата, на които са станали известни тези факти, са длъжни да не ги разгласяват.

 

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments