1.1 C
София
събота, януари 28, 2023
НачалоНа фокусБойко Рашков обвини сестрата на Арнаудова, че е изнесла информация за арестите...

Бойко Рашков обвини сестрата на Арнаудова, че е изнесла информация за арестите в ГЕРБ

Съществува монопол на прокуратурата върху разследващите органи, каза вътрешният министър

Има досъдебно производство срещу Асен Василев

Сестрата на Севделина Арнаудова работела в дирекция „Национална полиция“, оттам изтичала информация

 

Досъдебното производство срещу Асен Василев е политически акт, заяви в ексклузивно интервю за bTV вътрешният министър Бойко Рашков. По думите му без необходимите данни това е злоупотреба с процесуални правомощия, тъй като не са налице изискуемите по закон предпоставки за поставяне началото на досъдебно производство. Също така трябва да има не само законен повод, а и достатъчно данни за това. Рашков показа и документите на досъдебното производство, което е образувано. Той каза да се попита Специализираната прокуратура защо твърди обратното. „Свикнахме вече с това от там да се получават неверни данни, да не кажа да се лъже“, заяви вътрешният министър.

„В документите се съдържа сигнал на Георги Самуилов (собственик на петролната компания „Инса Ойл“) до главния прокурор, където той подробно разказва за среща, която е имал Асен Василев с бизнеса, включително е провел разговор със Самуилов. Той описва няколко факта, които са се случили на 13 и 14 март тази година. Става въпрос за спекулата с горивата. Твърди, че Василев едва ли не е извършил някакво престъпление по отношение на самия него“, обясни Бойко Рашков. „Отделен е въпросът дали има данни за престъпление тук. Толкова много са бързали, че са написали, че законен повод е съобщение от органите на МВР до Специализираната прокуратура, което е откровена лъжа. Материали от МВР до Спецпрокуратурата няма. Има сигнал от Георги Самуилов, който има пряк достъп до главния прокурор. След като той незабавно се е задействал, материалите са изпратени“, уточни още вътрешният министър.

„В документа пише: „Съобщение от органите на МВР“. МВР не е изпращало никакво съобщение на прокуратурата. Защо го пишат това? За да ангажират МВР по някакъв начин и да си оправдаят незаконните действия?“, попита Рашков. „Разбира се, от това нищо няма да излезе. Това е злоупотреба с право от прокуратурата, тъй като вътре няма достатъчно данни за каквото и да било престъпление“, категоричен бе той. По думите му е интересно защо Специализираната прокуратура продължава да лъже, че производство срещу Асен Василев няма. „Това е нашата съвременна национална прокуратура и за нейните правомощия вчера се опитахме да проведем разговор в Комисията по вътрешен ред, което не беше позволено от представителите на ГЕРБ“, уточни още вътрешният министър.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments