20.7 C
София
сряда, юни 7, 2023
НачалоНа фокусБойко Рашков: Службите са обезглавени, всички шефове са в отпуск

Бойко Рашков: Службите са обезглавени, всички шефове са в отпуск

Не съм влизал в кабинета на министъра на МВР повече от 10 години и заварих същата обстановка. Няма съществени промени във ведомството, а има сериозен капацитет да отговори на очаквания на гражданите и да осигури честни избори, това заяви служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков в сутрешния блок на БТВ.

На въпрос за уволненията и чистките в системата, Бойко Рашков отговори, че малко е закъснял с тях. Той допълни още, че са в грешка тези, които твърдят за него, че не познава системата на МВР. Според Рашков няма незаменими хора. Служебният вицепремиер посочи, че се е разделил с уважение с главния секретар на МВР Ивайло Иванов. „Чистките са резултат на гражданското недоволство. Знаете ли, че ръководителите на службите у нас са излезли в платена отпуска до септември. Впечатляващ е техният брой“, заяви служебният МВР-министър. Той попита кой им е разрешил тази отпуска при положение, че тези служители са на пряко подчинение на министър-председателя. Тези служби са обезглавени в момента, продължи още Рашков.

Смяната на ръководните длъжностни лица ще продължи, заяви още служебният вицепремиер. „Българският избирател иска промяна, а тя не може да се реализира без смяна на шефовете на ведомства и техните екипи“, обясни Бойко Рашков.

„Виждал съм Васил Божков преди 30 години в почината станция във Велинград“, отговори Бойко Рашков на въпроса за отношенията му с бизнесмена.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments