-0.5 C
София
вторник, януари 31, 2023
НачалоНа фокусБорислав Гуцанов: Третият мандат е шанс за нормалното развитие на България

Борислав Гуцанов: Третият мандат е шанс за нормалното развитие на България

Редно е политическите лидери да направят усилие да имаме редовно управление 

 

“Третият мандат е шанс за България. През последните 2 години ние имаме 7 месеца редовен кабинет и близо година и половина служебни кабинети и това не доведе до нищо добро. Винаги когато имаш стабилно правителство е много по-добре за нормалното развитие на страната.” Това заяви членът на Изпълнителното бюро на БСП и депутат от левицата Борислав Гуцанов в предаването “Денят ON AIR”.

 

В ефира на Bulgaria ON AIR социалистът увери, че БСП ше положи всички усилия да съставим редовен кабинет.

 

“Считаме, че трябва да проведем разговори с всички парламентарно представени партии. Задължително трябва да има и лидерска среща, на която всеки един председател да поеме своята отговорност – иска  ли страната ни да има редовен кабинет, или отиваме на избори.  Редно е всеки един от лидерите да направи усилие да се стигне до редовно управление”, коментира Гуцанов.

 

Той подчерта, че третият мандат не е единствено отговорност на БСП. “Не може само БСП да е тази, която да надмогне егото си. Всеки трябва да разбере, че националните приоритети, развитието на страната, всяко едно семейство е много по-важно от вътрешнопартийното виждане на която и да е партия“, посочи депутатът от “БСП за България”.

 

Гуцанов очерта някои от приоритети, които биха събрали партиите. “Един от тях е бюджетът. Може ли да имаме минимална работна заплата с тези размери? Може ли най-уязвимите да оставиш без помощ? Може ли да не се помогне на икономиката? Това са неща, които трябва да заложим в бюджета за 2023 г. Не можем и да не говорим за законите по Плана за възстановяване и устойчивост. Това са две точки, по които можем да намерим разбирателство. Шенген е трета такава. Вярвам, че има още много такива”, смята Борислав Гуцанов.

 

Според него, ако се състави кабинет на националното съгласие, трябва всяка една политическа партия да участва в него. “Трябва да подходим с отговорност към държавата си, към икономиката и към всяко едно българско семейство”, категоричен бе той.

 

“Готови сме да положим тези усилия. Разбира се, не на цената на всякакви компромиси и не просто да стане някакъв кабинет, а само ако това даде тласък на развитието на държавата и спокойствие на всеки един българин”, каза още Борислав Гуцанов.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments