24.8 C
София
петък, юни 9, 2023
НачалоНа фокусБорисов: Ако няма правителство, държавата отива в канала, няма да има бюджет...

Борисов: Ако няма правителство, държавата отива в канала, няма да има бюджет и пари за пенсии и заплати

На извънреден председателки в НС е постигнато съгласие за това за законопроектите, свързани с за съдебната реформа, да влязат за обсъждане в зала, а за следващите седмици да остане решението за председателките места на постоянни комисии.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти, че е оптимист за съставянето на правителството, но отправи всички въпроси към кандидата за премиер Мария Габриел:

„Това е човекът, който има всичките права, дадени от групата, да преговаря, да действа, да взема решения. Според мен и това, което Христо Иванов днес казва в интервю за “Дневник” – конституционно правителство – също е вариант. Промяната на Конституцията също изисква поне 160 гласа. В следващите няколко дена може да се направят още совалки по тази тема“.

Запитан как ще бъдат осигурени недостигащите гласове, Борисов заяви:

“Ще ви отговоря така, както навремето отговаряше Кирил Петков. Следващата седмица, ако няма правителство, няма да има бюджет! Приходите в хазната са, за първото тримесечие досега, с това темпо, което вървят, ще са по-малко поне с милиард и половина. Юни месец, между 10 и 14-и, ние ще спрем да плащаме! Държавата няма да може да си плаща дори заплатите и пенсиите. И няма как да се работи по бюджета, защото бюджет се работи от мнозинства, които трябва да носят отговорност за него. Без правителство бюджет не се гледа и няма да се гледа. Това съм го казал от първия ден”.

Борисов отрече да е разговарял с Гешев извън двата разговора след атентата, в които е изградил “чисто човешко съчувствие”. Отказа да е предлагал посланически места и напомни, че няма право на това, а указът се подписва от президента.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments