0.8 C
София
четвъртък, декември 8, 2022
НачалоИЗБОРИБорисов: Трябва да се състави правителство на евроатлантическа основа

Борисов: Трябва да се състави правителство на евроатлантическа основа

Ако ние сме в управление  – всеки, който не иска да убиван,в тази безмислена война  в Русия ще има убежище в България. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Втората категорична позиция относно фарса наречен- референдуми – в Донецк, Луганск, Запорожие, Херсон се проведоха референдуми, които никога, ако ГЕРБ участа в управление, няма да се съгласим да бъдат признати. Те са невалидни, незаконни и това е фарс.

Саботажите по Северен поток 1 и 2, още повече ме тревожат възможни соботажи или директен удар по ядрената централа Запорожие. Заканите за ядрена война могат да бъдат заобиколени по този начин и затова съм толкова притеснен, заяви Борисов.

Паралелно с това чадърите, по границата, които правеха от предишното правителство, доведе до бедствено положение в три големи области на България- Ямбол, Хасково и Бургас- планините са бълни с мигранти, бедствено положение, посочи лидерът на ГЕРБ.

Ние можем да излезем от тези кризи, доказвали сме го повече от 10 години, заяви Бойко Борисов.

От бедствието, Асен Василев, във финансите ще се излезе най-трудно, защото пазарите – и вътрешните, и международните. След като теглиха пари всяка седмица – пополовин милиард, правиха 4 пъти бюджет и накрая сложиха капан пред служебното правителство. Да теглиш дълг в тази тежка ситуация, може да го правиш само от принуда. Хърватия тегли по-евтини заеми от нас, изтъкна лидерът на ГЕРБ. Тази нестабилност доведе до 5 млрд. миналата седмица на висока лихва, след това 150 млн., от исканите 200, на още по-висока лихва. Последните пари са ги предлагали на 7% лихва. Сега тази седмица пак трябва да излезе на пазара, и едно следващо правителство пак тряба да излезе на пазара, защото безумното харчене на пари без сметка, контрабандата, доведе до тотална щета във финансите.

Правителство трябва да се направи. ГЕРБ не може да прави компромиси. Тези, които пробутват корупцията като тема, само да им напомня: БСП от червените мобифони, до заменки и каксло ли не. Да, България или ДСБ – разбойническата приватизация, мистър 10 процента, кръга Агнешки главички, кръга Олимп, те ли са точно за пример. Или ПП са горивата и Джем корп, газа и какволи не още, припомни експремиерът.

Нашите ценности са нулева толерантност към корупцията, разбира се, но трябва да има единодушие с партиите, които можем да работим с тях, са диверсификация на горивата, диверсификация от Газпром, да се довърши сделката за Ф-16 и непризнаване на референдумите. Това са ценностите ни, това са нашите евроатлантически партньори, това сме ние, това са нашите разграничителни линии, заяви Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments