3.6 C
София
сряда, октомври 27, 2021
НачалоИЗБОРИБорисов: Българите вече само Господ може да ни спаси!

Борисов: Българите вече само Господ може да ни спаси!

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново е на обиколка по манастирите в Русенско заедно с Десислава Атанасова. Един от гражданите попита Борисов пред църквата дали може да стане чудо за Коледа и да имаме правителство. Борисов отговори, че не вярва в чудеса и че българите вече може да ги спаси само Господ, именно затова той е всяка седмица по църквите и манастирите. „Съжалявам, искам да кажа нещо хубаво, но за нещата не отиват на добре“

Борисов направи уточнение, че не е плашел с ваксини с изтекъл срок. Обърна внимание, че препаратът на „Пфайзер“ е със срок на годност 30.09, но Европейската агенция по лекарствата е дала разрешение ваксините да се използват безопасно до края на декември месец. Според Борисов въпросът обаче е дали препаратът е също толкова ефективен, колкото другите. Настоя, че хубавите ваксини са били дадени от здравния министър д-р Стойчо Кацаров на Норвегия.

„Претенцията ми е към Радев и министрите, особено здравния, той би трябвало да е министър на болестта и смъртта, защо не излязоха и обяснят. Аз излязох за „Астра Зенека“ и  обяснявах, че е най-евтината ваксина – 2 евро, другите бяха по 25 евро и именно за това сме получили най-много от този препарат. Като даде дефекти, ние я спряхме. Аз ходих в Европа и ни доставиха ваксини“, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов изтъкна още, че и в икономическо отношение служебният кабинет не се справя добре. Обърна внимание на спрените пътни проекти, високата инфлация. Според него всичко е предвидено до ноември и след това всичко е „тъмно и непрозрачно“ какво ще стане с финансите на държавата.

„Те ще свършат кеша февруари, а се бият в гърдите, че са добри финансисти. Нашето правителство винаги е било на излишък. Вие знаете ли, че правителството изтегли вчера третия дълг? Първо изтеглиха 300 милиона, след това 500 милиона и вчера изтеглиха 500 милиона. Искам да разясня няколко неща и разликите. Вчерашните държавни ценни книжа, които заложиха, са на 0,53% лихва. Искам да питам Асен Василев – абе, как аджеба като си толкова успешен финансов министър? Щях да питам и Кирил Петков – като събрахте толкова инвеститори, как стана така, че 67% от инвеститорите са намалели? От една страна говорят, че имали пари и по половин милиард през няколко дена теглят. Поразията, която вчера направиха – че показаха на международните финансови пазари, че дори и българският финансов пазар не вярва на Радев и ако се наложи през февруари да теглят, ще има много голяма лихва… Когато те говорят, всичко е празни приказки“, коментира още Борисов. „Ние бяхме провели търгове. Т.нар. ин хаус процедура. И питам – във Велико Търново строи ли се? Не? Да ви е честито! Докато не се върне ГЕРБ, няма да бъде построен и един метър. София – Велико търново – Варна – хората имат нужда да пътуват. И затова бързахме. Преди 30 години беше започната „Тракия“, но сега няма и метър построено допълни още Борисов. Бившият премиер даде пример, че сегашното служебно правителство на Румен Радев за 6 месеца не е построило един метър и няма никакво намерение да строи магистрала „Хемус“, която е жизненоважна за Северна България.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments