24.8 C
София
четвъртък, септември 1, 2022
НачалоНа фокусБорисов: България има нужда от антикризисно правителство за зимата

Борисов: България има нужда от антикризисно правителство за зимата

България има нужда от антикризисно правителство, което да ни преведе през зимата.

Основният ни спор е с Партията на посредниците, защото те върнаха посредниците в газа, в тока, в нафтата. Всичко е в полза на Руската федерация, заяви Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, на пресконференция на партията. Той продължи с остра критика към „Продължаваме промяната“.

 

Борисов припомни, че ГЕРБ са управлявали по време на три кризи – икономическа, мигрантска и ковид-криза, и са се справили за пример.

 

„От нулева миграция, сочени за пример, ние в момента – виждам усилията на МВР, като се заработиха след Бойко Рашков, това е резултат от управлението на партията на посредниците. Същата финансова криза, перфектната буря, имаме в тригодишната рамкова прогноза на Министерството на финансите. До едно, което сме говорили последните 6-7 месеца, го има тук. Ако някой ви гледа в портфейла днес, имате много пари. Но след 15-и, ще видите колко имате. Ние не позволявахме да се вдигне инфлацията и затова парите на пенсионерите бяха истински. Популизмът е много заразен“, продължи Борисов.

„Изборите са в ръцете на правителството на Румен Радев. Ако те направят изборите честни, помните как три дни броиха 0,8% на ИТН. Как става това? Става с флашките и със софтуера и машините, които ги охраняваше Бойко Рашков. Ако се проведат честни избори… Няма сфера, в която да не сме били по-добри. За две години „Хемус“ вече можеше да е почти готова, „Струма“ – почти готова. Еконта щеше да си прави летище в Русе, ходете да кацате там. Пълен провал за две години! Една велоалея нямат построена, унищожиха всичко. И най-голямата катастрофа ще е „Струма“. Това ни причиниха“, каза още лидерът на ГЕРБ.

 

И попита: „Как и кой вчера изпрати трите национални телевизии в дома на Кирил Петков. И като какъв? Той не е премиер, не знам даже дали е председател на неговата партия, кой накара трите телевизии да отидат пред дома му, да запишат неговото мнение? Що не ги пратихте в Банкя, пред Коцето, пред ДПС, на „Позитано“… Какъв е Кирил Петков за вас? Началник? Той по халат, по чехли ли излезе? Кексче нещо почерпи ли ви? Не се заяждам, знам, че това е унизително за вас, но е факт. Това не е равнопоставеност, това са жалки факти.“.

„Не съм видял друга партия да си е сложила програма. Показаха ли ви някаква програма или само на парче, за да го има в новините? По всяка тема, всичко сме го направили в програма“, подчерта Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се присъедини към колегите си Томислав Дончев, Деница Сачева и Теменужка Петкова.

 

Когато международните пазари усетят, че кървиш, лихвите са големи. А в момента България пръска кръв заради неразумното управление на финансите, посочи Борисов.

 

А вас – обърна се той към медиите – ви интересува кой с кого ще се коалира. Става дума за антикризисно правителство, подчерта той.

 

Финансовата криза, която ни завеща Асен Василев е непреодолима, каза Борисов.

 

Пълен провал за две години, една велоалея нямат построена, каза по адрес на ПП Борисов.

 

ГЕРБ представя антикризисната си програма, а подробната си управленска програма ще представим след седмица, заяви на пресконференция в централата на партията Томислав Дончев, зам.-председател на партията.

Заедно с него бяха бившите министри Теменужка Петкова и Деница Сачева.

Те заявиха, че ако дойде на власт, ГЕРБ няма да вдига данъци.

Втора година България няма свежо европейско финансиране, подчерта бившият вицепремиер.

 

„Рецептата, която ще представим днес е ясна. Но преди всичко е необходим отговор на въпроса кой ще е лечителят. За да има политически потенциал, за да има управленска мощ, България трябва да бъде управлявана от правителство с ясна програма, ясна парламентарна подкрепа и съставено от политически сили, които имат нещо общо помежду си„, каза Томислав Дончев.

 

Нека народът се произнесе на коя политическа сила какво доверие ще даде. Да видим кой с колко депутати ще се яви в Народното събрание. Ние коалиционни преговори „против“ някого няма да водим. Видяхме докъде ни доведоха такива преговори. Ще водим преговори „за“ определени политики„, заяви Томислав Дончев в отговор на въпрос с кого биха се коалирали ГЕРБ след изборите.

По думите му кризите в България не са вносни и не могат да бъдат решени секторно. Поне половината са „домашно производство“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments