20.7 C
София
сряда, юни 7, 2023
НачалоУ насБорисов: Вярвам, че смелите хора движат света напред

Борисов: Вярвам, че смелите хора движат света напред

„На празника на Българската армия с чувство на дълбока признателност поздравявам всички сънародници, посветили живота си на военната служба“, написа във Фейсбук премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. „Днес отдаваме почит и на българските герои, загинали при изпълнението на войнския си дълг. Със своя професионализъм и самоотверженост военнослужещите доказват, че носят в себе си изключителния дух на своите предци, които не са позволили нито едно бойно знаме да бъде пленено“, допълва Борисов.

Той посочва, че да пазиш честта на българската армия и днес означава да защитаваш българската държавност. В този момент хиляди военнослужещи са на своя пост – гарантират сигурността на страната ни и спокойствието на българските граждани, изпълняват съюзническите ангажименти на България и подпомагат обществото ни в кризисни моменти. „За да отговорим на високата им мисия, стартирахме мощна модернизация на армията и подобряване на условията за труд. Задача, която всеки един бъдещ управник е длъжен да продължи“, допълва премиерът в оставка.

„На 6 май отбелязваме и Деня на храбростта. Винаги съм вярвал, че смелите хора движат света напред. Но смелостта трябва да има градивна цел както битките – добра кауза. За съжаление в сегашните политически битки виждаме повече малодушие и надменност, отколкото чувство за чест и дълг към обществото и държавата. Днес повече от всякога е нужна мъдрост и отговорност, така че България да преодолее щетите от пандемията и да продължи възходящото си развитие, за което полагахме всички усилия през изминалите четири години. Затова ще разчитам на безпогрешния инстинкт на българския народ. Той се доверява на смелите и работливите!“, заявява Бойко Борисов. Той поздравява хилядите именици с днешния празник, както и животновъдите. „Нека Свети Георги Победоносец да ги закриля и да им дава здраве и благоденствие!“, завършва Борисов.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments