4.2 C
София
четвъртък, март 30, 2023
НачалоИЗБОРИБорисов в Разград: Трябва да извадим държавата от дупката, която е над...

Борисов в Разград: Трябва да извадим държавата от дупката, която е над 10 милиарда

Разград е поредната спирка от предизборната обиколка на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Вчера той бе в Русе, а по-рано – в Шумен и Враца.

Множеството, изпълнило до пръсване залата на театъра в града, го посрещна с възгласи „Бойко! Бойко!“

Срещата откри координаторът на ГЕРБ в областта Владимир Димитров.

След него думата взе Гюнай Хюсмен. „При ГЕРБ България вървеше, после влакът спря. От две години – зеро, нула“, каза той.

„За нас един човек е гарант за етническа толерантност – г-н Борисов. На всички нива той е слагал мюсюлмани. Това е бъдещето ни – да бъдем заедно“, каза той.

И подчерта: „За пръв път в историята на българския парламент има избран човек, който се казва вежди Рашидов! Няма кой друг да подкара спрелия влак, освен ген. Борисов. Само той ще подкара влака, за да спре в еврозоната“, дабови Хюсмен.

На трибуната излезе „Желязната лейди на ГЕРБ“, както я представи Хюсмен – Десислава Атанасова.

Тя честити на всички жени в залата 8 март и отбеляза: На 2 април да се поздравим с победа! победата ни е нужна – не на нас, коалиция ГЕРБ-СДС, а на хората, които живеят във всяко кътче на България. Победата ни е нужна, за да направим собствено правителство. Никой да не ни поставя условия, да ни извива ръцете Никой да не казва, че ГЕРБ трябва да бъде изчегъртана и обезличена“.

„Хората, които вярват в нашия отбор и в генерал Борисов, ще ни дадат сила“, заяви още тя.

„Победата ни е нужна, нужна е на хората, които живеят във всяко кътче на България. Победата на ГЕРБ – СДС ще ни даде възможност да съставим правителство. Никой да не ни поставя условия, никой да не ни извива ръцете, никой да не ни изчегъртва“, каза в словото си водачът на листата на ГЕРБ – СДС Десислава Атанасова.

„Две години аматьорщина в политиката“ – така тя охарактеризира тези, които „ги изчегъртвали“.

„Ако направим още едни избори заради нечии прищевки, това отново ще ощети вас. Така, както две години ощетяваха българите с левче за бензина, с цените на тока. Те харчеха по 9 милиарда за девет дни – без отчетност, без информация“, продължи Атанасова. И цитира съобщение на БНБ, според което „растежът на БВП на България ще се забавя и ще премине в спад“.

„Ние от коалиция ГЕРБ – СДС имаме ясна програма. Ние две години изобличавахме всяка нагла лъжа. Защото те две години лъжеха“, продължи тя.

На трибуната излезе Бойко Борисов, който бе приветстван с мощни аплодисменти и възгласи: „Бойко!“.

„Опасна партия сме ние – на 8 март правим партийно събрание“, пошегува се в началото той и честити международния женски ден на всички дами в залата.

„На тези избори трябва да се подкрепи ГЕРБ не за друго, а защото хората вече са загубили основното доверие в институциите. Няма авторитети. И невярване в институциите – това означава разпад. За две години разпад!“, заяви той.

„Ние от първия ден на ПП и ДБ казвахме, че крадат по един лев от джоба на всеки българин. И в първия ден, в който паднаха, горивото се вдигна с 1 лев. Те умишлено създадоха тази инфлация“, отбеляза Борисов.

„Три пъти досега се налага да вадим държавата от такова състояние. Но ще видите – тази дупка, която сега остава…, върви към 10 милиарда. Преди да дойдем тука, по стара традиция, понеже няма кмет в България, на когото не съм помагал – без значение дали е син, бял или пембен, отидохме с Гюнай да пием кафе. И хората казват – благодаря! А две години, питат? – Две години нищо“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments