Борисов: Днес сме длъжни да подхождаме с разум и отговорност

0

Днес България споделя празничния Ден на Европа с всички наши приятели от Европейския съюз, заедно с които продължаваме да развиваме и надграждаме идеята за европейско обединение, зародила се преди 71 години.

Това написа във Фейсбук министър-председателят в оставка Бойко Борисов, съобщава БНТ.“Европейският съюз е най-доброто място за живеене в света и съм горд, че България има все по-значим дял в общите европейски постижения. В последните години положихме много усилия, за да бъде страната ни достоен и активен член на ЕС. Наш дълг като част от Обединена Европа е да развиваме нейната сила, основана на мир, свобода и солидарност“, пише още Борисов.

По думите му именно благодарение на своята солидарност Европейският съюз е на път да изпрати в историята пандемията.

На днешната дата отбелязваме и 76-ата годишнина от победата над нацизма.“Почитаме паметта на жертвите на ужасяващата война, която даде на човечеството най-мрачните уроци. И помним предупреждението на историята – че политиците с власт могат да поведат обществата както към техния възход, така и към общочовешки трагедии. Затова днес сме длъжни да подхождаме с разум и отговорност – за да гарантираме завещания ни мир и да постигаме прогрес“, смята премиерът в оставка.

Сн. Facebook

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук