Борисов доволен от ниските нива на контрабандни цигари

0

Потреблението на незаконни цигари у нас продължава да намалява и през първото полугодие на 2020 г. Това написа в профила си в социалната мрежа премиерът Бойко Борисов.По думите му отчетените нива и през двете тримесечия на 2020 са по-ниски спрямо нивата от края на миналата година. За първото тримесечие на 2020 нивото на кинтрабандата е 1,8%, за второто тримесечие е 2,6%, при 3.1% за последното тримесечие на 2019 година. „А през 2010 г. незаконните цигари бяха цели 34,5%“, допълва той.
Министър-председателят посочва, че данните категорично потвърждават досегашната положителна тенденция на устойчиво намаляване на потреблението на цигари, непредназначени за българския пазар.

„Това е и най-яркото доказателство, че институциите бележат постоянен успех в борбата с контрабандата. Добрите резултати водят и до висока събираемост на приходите в бюджета“, категоричен е Бойко Борисов. „Това ни дава възможност постоянно да разширяваме политиките в помощ на хората в настоящата сложна обстановка. Благодаря на „Инициативата срещу незаконната търговия“, чийто организатори дори по времето на пандемия успяха да проведат това важно проучване“, пише още той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук